IN DE BUURT Waterpolo - ATV reportage

Steven Goegebeur (een Vlaams stand-upcomedian) duikt onder in de wereld van de Antwerpse waterpolo. Benieuwd of hij zijn mannetje kan staan of eerder ter plaatse zal blijven trappelen? Way to go Steven!

Bekijk de volledige reportage hier: https://www.gva.be/cnt/dmf20221109_93462973 

Van 1 tot 9 oktober 2021 zetten we alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes.

Want zonder officials, geen wedstrijden. 

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.​ Graag willen we onze actieve scheidsrechters: Rudie Celie, Luc Zaman, Dimitri Bernaerts, Cis Huylebroek en Kevin Vervoort bedanken voor het correct in banen leiden van alle jeugd tot herenwedstrijden in het waterpolo! 

Daarnaast willen we al onze tafelofficials, en door de grote aantallen zijn jullie onmogelijk om bij naam te noemen, ook in de picture zetten. Wij zijn jullie ontzettend DANKBAAR!

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/of #bedanktjury! 

 

Sport in de kijker! En Antwerpse waterpolo staat met het BK-Beachwaterpolo in dit online magazine! Neem een kijkje via volgende link: https://www.sidk.be/2022/september2022/editie92/ 

Elixir d’Anvers verwelkomt Antwerpse Waterpolo heel graag met veel enthousiasme op hun jaarlijkse opendeurdag!

Wil je graag een bezoekje brengen aan de beroemde stokerij op zondag 2 oktober tussen 10u-17u! Ontdek alles over het oer-Antwerpse streekproduct en neem een kijkje achter de schermen in hun historische stokerij met rondleiding, live radio, cocktailbar, foodtrucks en andere leuke verrassingen.

Geniet van een lekkere cocktail met Elixir d’Anvers en een vleugje live radio in hun bekende fabriekshal.
Enkele toffe foodtrucks lieten zich ook inspireren door de fantastische likeuren en voorzien jullie van heerlijke lekkernijen om duimen en vingers van af te likken.
Ook een hartverwarmde Antwerpse koffie mag en zal niet ontbreken.

Ga jij onze sponsor eens een bezoekje brengen?

 • Zondag 2 oktober 2022 tussen 10-17u
 • Haantjeslei 132, 2018 Antwerpen
 • GRATIS TOEGANG – iedereen is welkom
 • Rolstoeltoegankelijk via de Van Trierstraat om de hoek

Meer info op het facebook event: https://fb.me/e/1RlCNqBhs 

Tot dan?!

Beste leden,

Met deze communicatie informeren we u graag over de opleidingen die de CCS zal organiseren tijdens het waterpolo seizoen 2022 – 2023.

Ieder weekend vinden +/- 50 waterpolo wedstrijden plaats. Iedere wedstrijd heeft scheidsrechters en een jury tafel nodig.
Daarom is het van essentieel belang dat we voldoende scheidsrechters hebben, alsook voldoende mensen die achter de jury tafel willen plaats nemen.

Maar geen wedstrijden, zonder onze tafel officials.
Daarom organiseert de Centrale Scheidsrechterscommissie in samenwerking met VZF/FFBN/Waterpolo Academy voor aanvang van het nieuwe seizoen een cursus Tafel Official en een cursus Scheidsrechters.

Op zaterdag 3 september strijkt het Belgisch Kampioenschap Beachwaterpolo neer aan het MAS. Dit ter vervanging van ons jaarlijks Metropooltornooi.
 
We hopen op vele supporters voor onze ploeg(en) dus hou deze dag zeker vrij voor een bezoekje aan het BK.
Kom onze Antwerpse ploeg aanmoedigen naar de overwinning!
 
Als club hebben we de kans gekregen om tijdens dit BK de catering te voorzien waar alle opbrengst voor de club is!

Hiervoor zijn we op zoek naar helpende handen:
 • Vrijdag 2 september hebben we hulp nodig voor het opzetten van de tenten, bar en dergelijke meer.
 • Van vrijdag 2 september op zaterdag 3 september hebben we 2 nachtwakers nodig om een oogje in het zeil te houden.
 • Zaterdag 3 september hebben we nood aan vrijwilligers om alles mee te bemannen vanaf 9u (het aanmelden van teams begint om 10u) tot de afsluit van het BK (+/- 19u00).
 • Zaterdag 3 september ook voor de afbraak hebben we zaterdagavond nog mensen nodig. 
Indien je je geroepen voelt om deze dagen te helpen kan je je beschikbaarheden doorgeven aan Arne D'hauwe via: waterpolo.voorzitter@kazsc.be 
Vele handen maken licht werk, zo kan iedereen van dit evenement genieten!

Een ploeg inschrijven moet via de website van beachwaterpolo zelf (gaat niet via ons): ! hier inschrijven !
Alvast bedankt en hopelijk zien we jullie in grote getale op 3 september.
 • Voorlopige timing van het BK-Beachwaterpolo is als volgt:
  10u00: alle ploegen aanmelden
  11u00-11u30: briefing ploegen + start wedstrijden
  19u00: einde wedstrijden 
 • Regels:
  4 spelers in het water (geen permanente goalie)
  10x15m speelveld
  2x 10min non-stop gameplay!
  Bij uitsluiting moet je de baseline tikken en mag je terug spelen

Met veel fierheid mogen we dit overzichtje met jullie delen van onze leeuwen (jong-en oud) met hun fantastische prestaties, kampioenentitels en bekerwinst.

Proficiat naar al onze atleten voor hun prachtige prestaties en inzet, het hard werken voor-en met elkaar om deze mooie resultaten te bereiken in onze mooie sport EN vriendschappen! 

Never give up lions! Tot snel, geniet van jullie welverdiende zomervakantie.

EINDELIJK kunnen we jullie meedelen dat we nieuw in het assortiment van de club een kwaliteitsvol badpak voor onze meisjes en dames kunnen aanbieden.

Deze zijn vanaf binnenkort (en zeker vanaf volgend seizoen), de standaard uitrusting waarin onze meisjes en dames kunnen schitteren. Het merk van badpak is Turbo, net zoals onze heren zwembroeken en komen van onze leverancier zwemsportshop waarmee we al jaren goede ervaring mee hebben opgebouwd.  

De huidige clubkleuren zijn behouden, en met het logo en de skyline in het ontwerp is er gekozen voor een duidelijke verwijzing naar Antwerpen. Wij zijn erg trots op dit nieuwe ontwerp en hopen dat jullie er ook blij mee zijn!

PASMOMENTEN:

 • woensdag 23/02/2022   --> 16u45-17u45 @ Zwembad Groenenhoek
 • woensdag 9/03/2022     --> 16u45-17u45 @ Zwembad Groenenhoek
 • zondag      27/03/2022   --> 11u00-12u00 @ Zwembad Groenenhoek

Tijdens de bovenstaande pasmomenten kan je de badpakken komen passen onder begeleiding van Irina (onze fantastische clubshop verantwoordelijke), bestellen en indien nog nog andere clubkleding en of accessoires aanschaffen.

Bestellen kan weldra via de clubshop: Antwerpse waterpolo clubshop 

Veel waterpolo-plezier!

De Container cup is weer terug en de deelnemerslijst is bekend. Aan dit 3e seizoen van de Container cup nemen 30 nieuwe topsporters deel en dit jaar mocht ook de waterpolosport een deelnemer afleveren…

Niemand minder dan onze kapitein van Heren1, Niels Bus zal zich in het zweet werken!
Hij neemt het op tegen Jeroen De Beule, een handbal atleet.

Benieuwd hoe Niels het doet? --> Kijk dan zeker op paasmaandag 18 april naar de aflevering van de Containercup en moedig hem aan vanuit je zetel zodat hij een topprestatie zal neerzetten. 

  

Sponsors

 

© 2020, website powered by Twizzit.com