Tijdens het sportgala op vrijdagavond 10 maart huldigden district Antwerpen en de sportraad alle sporters en sportclubs die in 2022 opvallende prestaties leverden. Onze club werd uiteraard ook in de picture gezet met de vele kampioenentitels uit 2022! Ook de verdienstelijke clubleden en vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet. Deze editie konden sportclubs filmpjes inzenden om zich tijdens het gala op een leuke manier in de kijker zetten.

District Antwerpen vierde maar liefst 84 individuele sporters, 8 sportclubs en 49 teamprestaties tijdens het jaarlijkse sportgala in het Zuiderpershuis.

Naast de talrijke individuele sportprestaties werden er ook heel wat sportploegen gelauwerd voor hun mooie resultaten. De 8 gehuldigde clubs (Wapper, Brabo, Ikiji Ryu, Borgerweert, Dosporta, KC Verde, Antwerp Orienteers en KAZSc waterpolo) leverden stuk voor stuk inspirerende teamprestaties

Ook aanstormend sporttalent Camine Van Hoof zakte af naar het Zuiderpershuis. Als B-girl doet zij aan ‘breaking’. Sport Vlaanderen biedt haar een topsportcontract aan en geeft dit toptalent zo de kans om binnen een goede omkadering te werken aan haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “Er kwamen opvallend veel verschillende sportdisciplines aan bod tijdens deze editie van het sportgala. We hadden onder andere oog voor straffe prestaties binnen de zwemsport, hockey, waterpolo, voetbal, schoonspringen, gevechtssport, karate, skate, dans, bowling en atletiek. Een bewijs dat er veel sporttalent in ons district woont én dat we een rijk aanbod aan sportclubs en infrastructuur hebben. Elke laureaat was een trotse ambassadeur van zijn of haar sport. Ook extra dank aan alle vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor hun vereniging en zo ons district mee in beweging zetten.”

Op vrijdagavond 3 maart vierde stad Antwerpen tijdens de ‘Sporting A-wards’ de mooie sportieve prestaties van haar atleten en sportclubs in 2022. Wij waren hier ook aanwezig om onze club in de picture te zetten. Tijdens de gala-avond werden ook enkele sociaal-sportieve praktijken in de kijker gezet, waarbij sport als middel dient om grootstedelijke uitdagingen zoals jongerenwerkloosheid, motorische achterstand en leerproblemen te tackelen. 

Elk jaar viert Sporting A de door de stad ondersteunde Antwerpse (top)sportatleten en –clubs met een wervelende awardshow, dit jaar voor het eerst onder de noemer ‘Sporting A-wards’. In het Sint-Felixpakhuis werden 28 atleten en 10 sportclubs gelauwerd voor hun schitterende en inspirerende prestaties van vorig jaar.

Er was ook extra aandacht voor de sociaal-sportieve praktijken. Dat zijn verenigingen met een hybride karakter, die zowel sportieve als sociale doeleinden nastreven. Leefwereldgericht en op maat van specifieke doelgroepen (zo werden bv. de trofeeën gemaakt door de Spectrumschool Deurne)

“Het sportjaar 2022 was alweer een grand cru voor de (top)sportstad Antwerpen, die kwantiteit blijft koppelen aan kwaliteit. De vele laureaten bestrijken zowat het hele alfabet, van a(tletiek) tot z(wemmen), met een bijzondere vermelding voor de hoofdletter ‘G’. Nooit eerder zorgden zoveel G-sporters voor zoveel Antwerps succes. Ook de jonge en zeker de net iets oudere garde zijn goed vertegenwoordigd. Zij zijn het bewegende bewijs dat er op (succes in de) sport geen leeftijd staat”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

ARTIKEL Gazet Van Antwerpen 22/3/23 by Jan Brys.

Antwerpse waterpolojongens mogen zich opmaken voor Europese eindstrijd
De jongens van de Antwerpse waterpoloclub mogen zich opmaken voor de eindstrijd van de Nordic Waterpolo League. In mei treden ze in het Slowaakse Novaky aan om zich te meten in de
eindstrijd met de beste acht.

Antwerpen wordt de bakermat van de nationale waterpolosport genoemd en dat is niet overdreven. In het verleden pakten de Antwerpse clubs tal van prijzen in ons land.
Vandaag zet Antwerpen deze traditie verder door zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Nordic Waterpolo League.
“Dit tornooi werd oorspronkelijk in het leven geroepen ter promotie van de waterpolosport in Zweden, Noorwegen en Finland. Later groeide het verder uit over Europa”, legt speler Kevin
Vervoort uit. “We zijn erin geslaagd door de voorrondes van dit tornooi te komen. Die voorrondes werden in twee fases gehouden. Eerst konden we ons in december 2022 plaatsen en zopas deden we dat nog eens. Dat maakt dat we naar de “final 8” mogen in het Slowaakse Novaky. Gemakkelijk zal het niet worden, maar we moeten er alleszins voor gaan”, vervolgt Kevin.

De Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis Antwerpen ontstond in 1996 toen de waterpolo-afdelingen van de Antwerpse Zwemclub en Scaldis Antwerpen tot een fusie overgingen. Zo
ontstond de grootste club in ons land. (jbr)

Foto's van de 2e kwalificatieronde tegen Järfälla zijn te vinden via deze link: https://public.fotki.com/Jarfallasim/polo-1/2024/2023-03-17-nwpl-her/2023-03-18-jrflla-v/ --> Gelieve bij het gebruiken van de foto's de fotografe te vermelden: "photo's by: Britta Hassler"

Waterpolovrouwen POWER!

Op 8 maart staat, zoals elk jaar, in het teken van de vrouw, dan vieren we Internationale Vrouwendag! Het is een dag van solidariteit en verbinding tussen vrouwen. Wereldwijd strijden vrouwen voor hun rechten en tegen ongelijkheid. Dat steunen we uiteraard in onze club want het vrouwen waterpolo komt nog te weinig in de picture en waterpolo is ook voor vrouwen! 

Daarom willen wij onze meisjes, dames, mama's vandaag extra laten schitteren. Jullie gaan er altijd 100% en meer tegenaan, niet altijd zichtbaar maar altijd het beste van jullie zelf aan het geven, unstoppable! Wij zijn fier op onze dames!

 

Wat is Internationale vrouwendag? --> Elk jaar wordt wereldwijd de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen gevierd. Sinds 1978 is het door de VN officieel erkend als mondiale feestdag. De vrouwendag bestaat echter al veel langer. De eerste editie van deze feestdag vond plaats in 1911. Het ontstaan van deze Internationale Vrouwendag is te danken aan de socialistische vrouwenbeweging. De Duitse Clara Zetkin (1857-1933) was daarin een hoofdrolspeelster.

Waarom een Internationale vrouwendag? --> De mondiale strijd voor vrouwenrechten is tegenwoordig nog altijd actueel. Een strijd voor gelijke rechten! In grote delen van de wereld worden vrouwen sterk achtergesteld. Op absurd veel gebieden lijkt het alsof de man automatisch de 'maat der dingen' is. Tijd om evenwicht te creëren!  

Waarom 8 maart? --> Dit is een eerbetoon aan een massale staking die op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten werd gehouden door vrouwen in de kledingindustrie. Zij streden onder meer voor betere arbeidsomstandigheden, een hoger loon, kortere werktijden (de achturige werkdag), algemeen kiesrecht, afschaffing van kinderarbeid en maatregelen tegen seksuele intimidatie.

#IWD2023

Word jij onze nieuwe HERO?!

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het succes van Antwerpse waterpolo. We zijn zo gegroeid en een gevestigde waarde in de waterpolowereld dat we ook jouw hulp nodig hebben. Voor sommige activiteiten kwamen we af en toe handen en ogen tekort om alles in goede banen te leiden waardoor sommige evenementen niet door konden gaan of slecht verliepen.
 
Geen onoverkomelijke problemen, maar door het tekort aan vrijwilligers loopt het soms toch even anders dan gewenst/gehoopt. Of worden vaak dezelfde mensen veel te veel belast. Barmedewerkers, tafel officials, afgevaardigden, coaches, trainers, scheidsrechters, of gewoon een helpende hand ... we kunnen niet zonder.
 
Antwerpse waterpolo doet daarom beroep op alle leden en ouders van jeugdleden om af en toe de handen uit de mouwen te steken voor de club.
 
In een prachtige omgeving van de strijdvaardigheid om steeds te willen winnen en de sfeervolle gezelligheid die in de club heerst ontmoet je toffe mensen om samen iets moois te realiseren in onze stad, "ons zwembad".
Ook zus, broer, opa of oma, vriend of vriendin zijn erg welkom in het Antwerpse waterpolo vrijwilligersteam.
 
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het fijn vinden om met anderen samen te werken en zo een enorm fijne clubwerking te onderhouden en nog meer uit te bouwen. Zelfs zonder een 'vacature' in te vullen ben je altijd welkom om te helpen!
 

Sta je al te popelen om mee te doen? Kies dan hieronder wat bij je past en laat meteen iets weten.

  • Heb je interesse om af en toe een handje te helpen, zoals een avondje bardienst of evenementenhulp, surf dan naar het formulier op Twizzit om ons eenvoudig digitaal te laten weten welk type taken jij graag opneemt. We nemen dan snel contact met je op.
  • Sta jij graag dicht bij de sporters als bijvoorbeeld coach, scheidsrechter, tafelofficial of afgevaardigdeveldcoördinator? Neem dan contact op met jouw ploegverantwoordelijke of categorieverantwoordelijke of stuur een e-mailtje met je interesse naar waterpolo.secretaris@kazsc.be. Wij ondersteunen jou in je voorbereiding en ontwikkeling.
  • Wil je graag structureler deel uitmaken van een cel in onze organisatie, zoals sportief, sponsoring of events, stuur dan een e-mailtje naar waterpolo.voorzitter@kazsc.be of spreek een bestuurslid aan. We waarderen je engagement enorm! 

 

 
Antwerpen zet in op het regisseren en aanbieden van een kwaliteitsvol, breed, divers en innovatief sport- en beweeg- aanbod waardoor de gezondheid, de persoonlijke ontplooiing en de samenhorigheid van de Antwerpenaren worden bevorderd. Met de uitstraling als sporthoofdstad van Vlaanderen draagt sport zo essentieel bij tot een leefbare stad.
Wil je meer weten wat ze allemaal aanbieden, kijk dan gerust op de website: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a 
 
Wij zijn heel trots om jou als sponsor en trouwe fan te hebben

Onmisbaar, de vrijwilligers! En soms ook onzichtbaar. Denk maar aan officials, catering, lesgevers, API's,... en zeker ook ouders, die hun steentje bijdragen!

Vrijwilliger, jij biedt de zekerheid. Telkens weer. Je bent de eerste (en ook de laatste?) die er staat om in actie te schieten. Hartverwarmend hoe jij je, ondanks je drukke agenda, de digitalisering en schermcontacten, de handen uit de mouwen steekt om solidariteit concreet gestalte te geven.

Dat verdient applaus, waardering en het besef dat we zonder al die vrijwilligers, gewoon niks zijn.

Vrijwilligers houden de boel samen. We zien, elke dag opnieuw het straffe werk van vrijwilligers. De warme verhalen. De kracht van het vrijwilligerswerk.

De bereidheid om ervoor te gaan. Obstakels te overwinnen om niet tegen te houden, maar mogelijk te maken. Vrijwilligers zorgen voor constructie van organisaties, initiatieven, wijken, regio’s, landen.

Daarvoor mag je jezelf vandaag eens stevig voor op de borst kloppen. Je doet het toch maar.

Dank aan jou, vrijwilliger... voor jullie eindeloze inzet, jullie enthousiasme, jullie goesting om steeds weer paraat te staan! Zeggen we het wel genoeg? Merci! Laat ons ervoor gaan om te blijven winnen keer na keer.

BEDANKT ALLEMAAL

De fotografen hebben weer prachtig werk geleverd op ons superfijn en sportief Internationaal Jeugdtornooi!

Je kan de foto's hieronder bewonderen op de links. Kan jij jezelf vinden?

Fotograaf Erik Derycke:

Fotograaf Raoul Van de Calseyde via zijn facebook profiel:

Wij danken onze fotografen weer enorm!!

Waterpolo in het Wezenbergzwembad. — © Jan Brys
 
Wezenbergzwembad gonst het komende weekend van waterpolo!
 
In het Antwerpse Wezenbergzwembad aan de Desguinlei vindt zondag 19 februari een groot jeugdtornooi plaats. Jongens en meisjes in drie verschillende leeftijdscategorieën nemen het dan tegen elkaar op en maken op deze manier kennis met het waterpolo.
 

De organisatie ligt in handen van de Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis.

Voorzitter Mike Tignol: “Het wordt een bijzonder druk weekend voor onze club. Zaterdagavond hebben wij immers een “supersaturday”. Zowel onze Heren 1 als onze Heren 2 spelen dan een thuiswedstrijd. Daarbovenop is er dan nog een wedstrijd van onze dames. Zij spelen een bekerwedstrijd. Zondag is er dan het “Internationaal Jeugdtornooi Swa Dams-Felix Thirry 2023”. We hebben dit tornooi drie jaar na elkaar moeten overslaan wegens corona. Nu kan de zevende editie eindelijk doorgaan. De jongeren spelen in drie leeftijdscategorieën: de -11-jarigen, de -13-jarigen en de -15-jarigen.”

De Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis ontstond in het jaar 1996 uit een fusie tussen AZC en Scaldis Antwerpen. De fusieclub is intussen uitgegroeid tot de grootste club van het land. Zij pakten verschillende keren de beker van België en mochten zich in het jaar 2018 nog kronen tot Belgisch kampioen in de competitie. (jbr)

Wezenbergzwembad gonst het komende weekend van waterpolo (Antwerpen) | Gazet van Antwerpen (gva.be) 

 

Antwerpse Waterpolo verkoopt heerlijke wafels!! De opbrengst wordt gebruikt om de clubwerking te verbeteren voor jong en oud. Steun jij onze club?

Bestel je gewenste wafeltjes bij je favoriete speler!

Wat wordt er van jou verwacht? --> Je uiterste best doen om zo veel mogelijk dozen te verkopen!

 

Wafelverkoop: uitleg voor de verkoper

Bundel je bestelling en geef dit als 1 bestelling in op onderstaande bestelformulier of QR-code (je bestelling is pas definitief na online betaling.): https://twizzit.com/go/WafelverkoopAntwerpseWaterpolo

Laatste besteldag = woensdag 22 maart
De beestig lekkere wafels zijn af te halen op dinsdag 28/3 of donderdag 30/3 in de Wezenberg!

Sponsors

 

© 2020, website powered by Twizzit.com