10 jaar geleden werd de club volledig aan een make over onderworpen om de uniformiteit en uitstraling van de club naar een hoog niveau te brengen, dit door onze social media op te bouwen en een cluboutfit in het leven te roepen. Nu, 10 jaar en vele kampioenschapstitels later werd het tijd om onze cluboutfit een update te geven. De samenwerkingen met Hummel – Wrangler en Turbo worden beëindigd, dus geen mix van verschillende merken meer, eindelijk.

We kunnen fier meedelen dat we nu samenwerken met Delfina waar we een hele nieuwe clublijn mee hebben ontwikkeld. Delfina is een zeer bekende speler in het waterpolocircuit. Wij zijn alvast zeer enthousiast en hopen dat jullie dit ook zijn.

Er wordt steeds verwacht zoals alle voorgaande jaren dat elk lid in de cluboutfit zich van en naar wedstrijden/tornooien begeeft en dat we als one-team de tegenstander kunnen verslaan. Dit volgens de gedragsregels van de club uiteraard. Met deze uniformiteit waar iedereen hetzelfde draagt laten we onze club de uitstraling geven die ze verdiend met de geschiedenis waar we allen samen aan hebben gewerkt. Let’s go Antwerpse leeuwen en leeuwinnen!

Iedereen kan kiezen wat hij of zij wil bestellen MAAR hou er rekening mee dat je verwacht wordt de standaard cluboutfit te dragen op evenementen met de club (wedstrijden, tornooien, …)

De standaard club outfit die we als club verwachten van iedereen is:

Na de succesvolle edities van de voorgaande jaren, staat ook dit jaar onze Nacht vn de Waterpolo weer op de kalender. We hopen erop om ook dit jaar weer een prachtig tornooi te mogen organiseren met jullie enthousiaste deelnames. Met behulp van het onderstaande formulier kan je één of meerdere teams inschrijven!

Schrijf je in met familie, vrienden, collega's en/of anderen in teams van 8-13 pers. en ontdek waterpolo op een zeer leuke manier!
Het inschrijvingsgeld bedraagt €50,00/team en hierin zit de verplichte verzekering, al het materiaal en een enorme rugzak ambiance.

Je kan ook aangeven in welke categorie jullie wensen te spelen:
1) Fun league (= non-waterpoloërs, geen sportieve zwemervaring)
2) Olympic league (= instensieve sporters, redders, triathleten en ex-waterpoloërs/zwemmers (die minstens 5j buiten competitie zijn))


Geef jullie top 5 songs door want deze worden door DJ DUA tijdens de wedstrijden het zwembad ingeblazen!

Inschrijven en online betalen kan via het formulier dat je kan scannen op de QR-code op affiche!
Of via deze link: https://app.twizzit.com/go/Nachtvandewaterpolo2023

Na ontvangst van deonline betaling bevestigen we jullie inschrijving!
Inschrijven kan tot en met zondag 15 oktober 2023.

Voorlopig programma zaterdag 28 oktober:
Briefing van alle teams om 16u30
Start wedstrijdjes om 17u30
Locatie: Wezenberg zwembad, Desguinlei 17-19 te Antwerpen


Supporters en afterparty GRATIS!! Food + drinks aan democratische prijzen.

AFTERPARTY TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN (jong/oud/lid/geen lid/...)!!

Aftermovies Nacht van Antwerpse Waterpolo te bekijken op ons You-tube kanaal.

Na de succesvolle edities van de voorgaande jaren, staat ook dit jaar het Internationaal jeugdtornooi Swa Dams-Felix Tirry weer op de tornooikalender.
We hopen erop om ook dit jaar weer een prachtig tornooi te mogen organiseren en jullie te verwelkomen op de 8e editie.

Tornooi data: Zondag 3 maart 2024

Er worden 3 reeksen - jongens en/of meisjes - ingericht, met de aangegeven netto-speeltijd:
U11 (geboortejaar 2012 en later): 2x5min
U13 (geboortejaar 2010 en later) : 2x6min 
U15 (geboortejaar 2008 en later, meisjes 2007 en later): 2x7min


Inschrijven kan enkel via onderstaande inschrijvingsformulier (of via de QR-code op de affiche):
Klik hier - inschrijvingsformulier Int. Jeugdtornooi
LET OP: Na elke inschrijving wordt er een factuur verstuurd met BTW. Wij raden aan om het inschrijvingsformulier in te vullen met de gegevens van uw club zodat u een factuur op de naam van uw club/vereniging ontvangt.

Je inschrijving is definitief na online betaling en onze bevestiging per mail. Wacht niet te lang, ons wedstrijdsschema laat slechts een beperkt aantal ploegen toe, slechts 1 ploeg per categorie per club.

We verzoeken elke club om een scheidsrechter met zich mee te brengen om het tornooi efficient te laten verlopen en deze krijgen lunch/drank aangeboden.

 

Ook dit jaar nemen we deel aan het Nordic Waterpolo League avontuur!
Met dit keer het verschil dat wij zelf kwalificatieronde 1 organiseren voor groepspoule A en daarmee brengen we het Internationaal topwaterpolo terug naar Antwerpen! YES!

De ideale moment om eens andere landen uit Europa te zien waterpoloën in ons eigen Wezenberg Zwembad! En uiteraard onze Heren1 aan te moedigen zodat ze net als vorig jaar een prachtige prestatie kunnen leveren tegen deze landen en wie weet nog eens kunnen doorstootten naar de final eight van dit tornooi. Vorig jaar zijn ze op dit tornooi op een sterke 5e plaats geëindigd na 4 (semi)-profploegen, zeer mooi resultaat van de leeuwen!

Jullie zijn onze 8ste man die het verschil kunnen maken tijdens de wedstrijden in ons eigen zwembad!
De Heren1 ploeg zal jullie niet teleurstellen en er alles aan doen om de wedstrijden te kunnen winnen onder jullie support.

Het tornooi zal doorgaan het weekend van 12-14 januari 2024! Locatie: Olympisch Zwembad Wezenberg
De landen/ploegen die zullen deelnemen in de groepspoule-A, te Antwerpen zijn:

  • Finland; Turun Uimarit (vorig jaar 6e)
  • Zweden; SPIF Vattenpolo (vorig jaar 7e)
  • tba

Be there - Roar Like a Lion!

Binnenkort is ie daar weer, onze Seizoensafsluiter!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de club op 24 mei 2024 opnieuw de seizoensafsluiter, in het Zwembad Groenenhoek - Berchem! 

Laten we het huidige seizoen met een vrolijke noot afsluiten!

  • Dit samen met een info-moment dat om 18u00 start! Dit voor alle ouders naar volgend seizoen toe! Toelichtingen en vragen kunnen gesteld en beantwoord worden naar volgend seizoen

Iedereen is welkom om een balletje te gooien, er worden wedstrijdjes gespeeld tussen jong en oud, er zijn dus met andere woorden tips & tricks te leren van de ervaren spelers of je kan gewoon eens je coole moves showen. Starten doen we om 17u en het einde wordt verwacht rond 20u. (Categorie: U9 t.e.m. Masters, de zwemschool krijgt een aparte afsluiter op maat gegeven door jullie topjuf Katrien)

(!) Ouders worden ook verwacht want jullie mogen het eens opnemen tegen jullie eigen dochter en/of zoon!! Zo kunnen jullie ook eens voelen hoe goed de jonge atleten wel niet kunnen waterpoloën. LETS GO! 

Achteraf (en tijdens) is er de mogelijkheid om gezellig iets te drinken en een babbeltje te slaan met diegene die je tijdens het seizoen misschien wel minder vaak hebt gezien of je gewoon fijn de zomer mee wil inklinken. 

  • Er is spaghetti, vegetarisch of bolognaise verkrijgbaar aan €10 (incl. 1 frisdrankje) (op voorhand in te schrijven zodat we de hoeveelheid wat kunnen inschatten)
  • Inschrijven kan via volgende link: https://app.twizzit.com/go/Seizoensafsluiter2024
    Inschrijvingen sluiten vrijdag 18 mei 2024 om 23u59!

Kortom een laatste clubmoment voor de zomerbreak, BE THERE!

Zoals altijd, zijn onze evenementen niet mogelijk zonder helpende handen en vrijwilligers. Waarvoor wij jullie steeds enorm dankbaar zijn!

Wil jij graag een handje helpen? Neem dan contact op met Peggy Buys (mama Tygo) via Twizzit.

BINNENKORT

WATERPOLO IN'T STAD

In juni 1996 beslisten de waterpoloafdelingen van de Koninklijke Antwerpse Zwemclub en van Zwemclub Scaldis Antwerpen de krachten te bundelen.
Jarenlang behoorden beide ploegen tot de absolute waterpolotop in België, behaalden tientallen nationale titels, namen vaak deel aan talrijke Europabekers en leverden een groot deel van hun spelers aan de nationale ploegen.


De fusie maakte van “Antwerpse waterpolo” niet alleen de grootste waterpoloclub van België maar ook sportief telde Antwerpen, de bakermat van de nationale waterpolosport, weer mee.
Bij de fusie is beslist dat de jeugdwerking van beide ploegen naast elkaar zou blijven bestaan en zo samen te werken om zoveel mogelijk Antwerpse jeugd met waterpolo te laten kennis en jeugdspelers uit eigen rangen te laten doorgroeien naar de 1ste ploeg.
Het resultaat is vandaag zichtbaar met veelal spelers uit de eigen jeugd in de 1ste ploeg. Antwerpse jeugd en Jespo zijn dan ook steeds prominent aanwezig in alle jeugdcompetities en strijden om te titels.

Antwerpse waterpolo is sindsdien steeds bij de top van België en kwalificeerde zich jaar na jaar voor de play-offs in hoogste afdeling, wonnen meermaals de Beker van België, namen deel aan de LEN Europacup voor Bekerhouders en veroverden tal van titels bij de jeugd alsook met de 2de ploeg (klik hier voor ons volledig palmares).

Sinds 2005 is “Antwerpse waterpolo” door de stad Antwerpen ook erkend als TOPSPORT CLUB.
Deze erkenning zal ons zeker in staat stellen om het Antwerpse waterpolo nog meer te promoten.

Bij ons kunnen jongens en meisjes van vanaf 6 jaar spelenderwijs kennis maken met zwem- en baltechnieken.
Later komen de reglementen en tactische besprekingen erbij om uiteindelijk en na vele jaren te kunnen doorstoten naar de top.
Waterpolo vereist immers niet alleen een ver doorgedreven en permanente zwemtraining, maar ook baltechnische vaardigheid, doorzicht, karakter en intelligentie zijn een must.
Niet voor niets noemen sportfysiologen waterpolo één van de meest veeleisende sporten…

Tignol Mike - Voorzitter                                                                                                                                                                                

Welkom bij Antwerpse waterpolo. Welkom bij de waterpoloploeg van't Stad!

© 2021, website powered by Twizzit.com