Onze club heeft meegewerkt aan een eindwerk van Mathis Drieghe, een student Sportjournalistiek die in de aanloop naar de Olympische spelen een onderbelichte sport in Vlaanderen in beeld brengt.
Uiteraard zijn wij fier dat we hebben kunnen meewerken aan dit eindwerk en wensen Mathis veel succes met het resultaat en hopelijk zien we hem nog eens terug in de toekomst voor meer waterpolonieuws.

De reportage is gemaakt met de insteek dat waterpolo een onderbelichte sport is in Vlaanderen en België. Dat waterpolo een onbekende maar spectaculaire Olympische sport is maar België geen nationale senioren ploeg heeft of meerjaren plan.

Met als gevolg daarvan dat voor vele (jeugd)spelers die een Internationale droom met team Belgium voor ogen hadden, zachtjes zien verwateren. Maar toch is er een positieve noot met de her-oprichting van een nieuwe nationale U18 ploeg.

Geniet van de mooie gemonteerde reportage!
Mogen we Mathis in de toekomst nog eens tegenkomen en van onze sport geen onbekende sport meer te maken!

 

Je kan de reportage bekijken op onze youtube pagina via onderstaande link:

<< Klik hier om de reportage te bekijken >>

Artikel van ATV/GvA over de prestaties van onze Heren1 in hun strijd voor de landstitel! Reportage over de playoff speeldag 2 tegen Kortrijk:

https://m.gva.be/cnt/dmf20240505_96459994 

Waterpoloclub Antwerpse staat voor historische dubbel: “Als we dit pakken, schrijven we clubgeschiedenis”

In het waterpolo staat Antwerpse voor een historische dubbel. De ploeg heeft zich al geplaatst voor de bekerfinale - die wordt over twee weken gespeeld - en Antwerpse kan ook nog landskampioen worden. Gisteren won het in de Wezenberg met 13-7 van Kortrijk. Als het volgende week op de laatste en alles beslissende speeldag wint van Moeskroen, dan is Antwerpse landskampioen.

Het Vlaamse selectie team U15 had zijn selectie al bekendgemaakt eind november na enkele selectietrainingen en er zitten weer Antwerpse leeuwen bij.

Wij feliciteren onze twee leeuwen met hun selectie en zijn ontzettend trots op hun prestaties. Deze selectie is een beloning voor hun harde werk, toewijding en talent.

 • Ferre Martin
 • Kimon Georgakopoulos

Maar dit is natuurlijk nog maar de start van iets nieuws. Na enkele trainingen om elkaar beter te leren kennen en begrijpen hebben ze al deelgenomen aan een tornooi te Parijs
Een tornooi met tegenstanders die het hen wel eens moeilijk kunnen maken als de concentratie niet aanwezig is, ploegen die deelnamen waren:

 • Cercle des Nageurs de Lyon
 • Livry Gargan
 • Frustenfeldbrucher
 • Waalse U15 selectie

Ze behaalden er een knappe 2e plaats waar ze in de finale hebben verloren van hun gebroeders uit de Waalse U15 Selectie. 


De volgende halte werd net zoals de andere selectieploegen het vriendschappelijk tornooi op 19 - 20 mei in Charleroi tegen sterke ploegen met o.a. Tourcoing, Straatsburg en Corona Brasov.

Kickstart mag gezegd worden want ze speelden de pannen van het dak en behaalden de eerste plek op het tornooi!
Tijdens de finalewedstrijd tussen de Vlaamse en Waalse selecties werd er stevig en mooi waterpolo gespeeld en kon dit maal de leeuw zijn poot drukken in het hanen ren.
Vorige twee clashes tussen de Vlaamse en Waalse U15 ploegen draaide toen uit in een verlies voor de leeuwen maar ditmaal keerden ze de rollen om.

Wij wensen onze spelers veel succes in hun avontuur bij de Vlaamse selectieploeg en zijn ervan overtuigd dat zij onze club en het team zullen vertegenwoordigen met veel passie en strijdlust.

Namens de hele club willen wij onze spelers van harte feliciteren!

Wij zullen jullie blijven steunen en volgen met veel interesse jullie avonturen, maak onze club en land trots maar vooral ook genieten van deze momenten jongens!

 

Het Vlaamse selectie team U13 heeft de selectie bekendgemaakt eind november na enkele selectietrainingen voor het komende seizoen en wij zijn verheugd om te kunnen melden dat onze club wederom goed vertegenwoordigd is.

Maar liefst vier van onze talentvolle spelers zijn geselecteerd voor het team!! 

Wij feliciteren onze jongens met hun selectie en zijn ontzettend trots op hun prestaties. Deze selectie is een beloning voor hun harde werk, toewijding en talent.

 • Nicholas Malcolm Vanderpuije
 • Ionas Georgakopoulos
 • Edward Cloetens
 • Stan Joosen

Maar dit is natuurlijk nog maar de start van iets nieuws. Na enkele trainingen om elkaar beter te leren kennen en begrijpen hebben ze ook enkele oefenwedstrijdjes gespeeld tegen PSV Eindhoven, de Waalse Selectie en Brugge.

Met als doel, hun eerste vriendschappelijk tornooi op 19 - 20 mei in Charleroi tegen sterke ploegen met o.a.Tourcoing, Straatsburg en de Waalse selectie.

Op dit vriendschappelijke tornooi hebben ze laten zien wat ze konden en ze hebben daarmee de gouden medaille mee naar huis gebracht, wow!

Bij de U13 categorie had helaas Straatsburg afgehaakt maar werd er niet minder intens en gemotiveerd aan waterpolo gedaan.

Het werd een waterpolofeest met onderstaande uitslagen:

 • Waalse Selectie vs. Vlaamse Selectie: 11-13
 • Tourcoing vs. Vlaamse Selectie: 27-8
 • Waalse Selectie vs. Vlaamse Selectie: 13-15
 • Vlaamse Selectie vs. Tourcoing: 26-3

In een spannende finale tegen de Waalse selectie moest het Vlaamse kamp een achterstand ophalen wat ze met veel concentratie en rust in het spel hebben kunnen verwezenlijken.
Tijdens deze zware en fysieke finalewedstrijd speelden onze Antwerpse leeuwen een sterke rol! Met Ionas mee in de basis en drive hield Nicholas als doelman zijn team in de running met enkele belangrijke saves.
Dit terwijl Stan van de Waalse doelman een schietschijf maakte met maar liefst 4 goals. Er werd maar nipt gewonnen maar dat laat de overwinning des te intenser zijn!

Wij wensen onze spelers veel succes in hun avontuur bij de Vlaamse selectieploeg en zijn ervan overtuigd dat zij onze club en het team zullen vertegenwoordigen met veel passie en strijdlust.

Namens de hele club willen wij onze spelers van harte feliciteren!

Wij zullen jullie blijven steunen en volgen met veel interesse jullie avonturen, maak onze club en land trots maar vooral ook genieten van deze momenten jongens!

 

Onze vijf Antwerpse leeuwen hebben afgelopen weekend de kickstart gegeven aan hun Belgische Nationaal U18 team avontuur.

Ze moesten aan de bak net zoals onze Vlaamse selecties tegen het Roemeense Corona Brasov en de Franse ploegen Tourcoing en Straatsburg (een absoluut topteam).

We kunnen met veel trotsheid meedelen dat onze jongens hun vriendschappelijk tornooi gewonnen hebben met enkele zeer mooie resultaten!

 • Wedstrijd 1 tegen het Roemeense Corona Brasov werd overtuigend gewonnen met 24-6 cijfers,
 • De motor draaide op volle toeren en wedstrijd 2 tegen het Franse Tourcoing werd ingeblikt met 20-11,
 • De laatste wedstrijd voor de finaleronde, was een strijd tegen het sterke Straatsburg wat resulteerde in een zeer spannend verloop. Onze jongens konde pas op het einde met een buzzer beater de wedstrijd naar hen toe trekken met 15-14. 

 

Om het tornooi af te sluiten kwamen ze terug in een finale tegen dit sterke Straatsburg en waren ze ditmaal scherper gestart waardoor ze de laatste wedstrijd mooi konden eindigen met een 19-11 score!

Deze overwinning is een geweldige start van hun avontuur en geeft hen veel vertrouwen voor de toekomst.

We zijn enorm trots op hun prestaties en kijken uit naar wat ze nog meer kunnen bereiken! Proficiat!

 

Het Vlaamse selectie team Dames U18 heeft zijn selectie bekendgemaakt na enkele selectietrainingen en we mogen met fierheid zeggen dat we hofleverancier zijn voor deze damesploeg.

Wij feliciteren onze zes(!) U18 leeuwinnen met hun selectie en zijn ontzettend trots op hun prestaties. Deze selectie is een beloning voor hun harde werk, toewijding en talent.
Met een extra fierheid dat Marie Shelest als jongste van de bende met haar 13jarige leeftijd!

U18:

 • Maud Cloetens
 • Geike Dams
 • Emilia Frantsuk
 • Merel Scheerlinck
 • Iris Van Lieshout
 • Marie Shelest

Maar dit is natuurlijk nog maar de start van iets nieuws maar ongetwijfeld gaan onze dames veel plezier maken en er nog meer uit leren.

Ze hebben al deelgenomen aan 2 tornooien (1x in NL en 1x in BE) waar ze niet de beste resultaten hebben neergeschreven maar er alleen maar gegroeid kan worden met deze jonge en gemotiveerde ploeg!

Wat we nog kunnen meegeven is dat er in augustus een stage wordt gepland in Zeist (NL) van maandag 26 - 28 augustus met teambuilding.

Wij wensen als onze stoere dames veel succes in hun avontuur bij de Vlaamse selectieploeg en zijn ervan overtuigd dat zij onze club en het team zullen vertegenwoordigen met veel passie en strijdlust.

Namens de hele club willen wij onze speelsters van harte feliciteren!

Wij zullen jullie blijven steunen en volgen met veel interesse jullie avonturen, maak onze club en land trots maar vooral ook genieten van deze momenten jongens!

Beste leden,

Binnenkort is ie daar weer, onze Seizoensafsluiter! Laten we het huidige seizoen met een vrolijke noot afsluiten!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de club op 24 mei 2024 de seizoensafsluiter, ditmaal terug in het gezellige Zwembad Groenenhoek - Berchem! 

Er zal ook een info-moment zijn om 19u30:
 • Infomoment voor alle ouders naar volgend seizoen toe! Toelichtingen en vragen kunnen gesteld en beantwoord worden naar volgend seizoen
 • De mooie resultaten van dit seizoen te vieren (jeugd-dames-heren-masters)!

Iedereen is welkom om een balletje te gooien, er worden wedstrijdjes gespeeld tussen jong en oud (en de ouders!), er zijn dus met andere woorden tips & tricks te leren van de ervaren spelers of je kan gewoon eens je coole moves showen.

Starten doen we om 19u30 en het einde wordt verwacht rond 22u50.
(Categorie: U11 t.e.m. Masters, de zwemschool krijgt een aparte afsluiter op maat gegeven door jullie topjuf Katrien)

(!) Ouders worden ook verwacht want jullie mogen het eens opnemen tegen jullie eigen dochter en/of zoon!! Zo kunnen jullie ook eens in levende lijve ondervinden hoe goed jullie jonge atleten wel niet kunnen waterpoloën. LETS GO! 

 

 

 

Achteraf (en tijdens) is er de mogelijkheid om gezellig iets te drinken en een babbeltje te slaan met diegene die je tijdens het seizoen misschien wel minder vaak hebt gezien of je gewoon fijn de zomer mee wil inklinken. 
Voor diegene die een hongerke hebben zullen er hotdogs en hamburgers beschikbaar zijn.

Kortom een laatste clubmoment voor de zomerbreak, BE THERE!

Zoals altijd, zijn onze evenementen niet mogelijk zonder helpende handen en vrijwilligers. Waarvoor wij jullie steeds enorm dankbaar zijn! Alvast een oproep om Peggy helpen de ijskasten in te laden op woensdag 22/mei! 

 

Mike Tignol - Voorzitter KAZSc

Het Belgische nationaal waterpolo team U18 heeft de selectie bekendgemaakt na enkele selectietrainingen voor het komende seizoen en wij zijn verheugd om te kunnen melden dat onze club wederom hofleverancier is.

Maar liefst vijf van onze talentvolle spelers zijn geselecteerd voor het team bestaande uit een 16 koppige selectie!! Knappe prestatie!

Wij feliciteren onze jongens met hun selectie en zijn ontzettend trots op hun prestaties. Deze selectie is een beloning voor hun harde werk, toewijding en talent.

 • De Meirleir Tygo
 • De Ridder Twan
 • Frantsuk Mark
 • N’Yanga Tobias
 • Dams Lev

Maar dit is natuurlijk nog maar de start van iets nieuws. Ze starten met een vriendschappelijk tornooi op 19 - 20 mei in Charleroi tegen sterke ploegen met o.a.Tourcoing en Strasbourg.

 • Het definitieve programma en meer informatie volgt nog in een aparte communicatie rechtstreeks naar de geselecteerde spelers liet het bondsorgaan ons weten.
 • Tijdens het vriendschappelijke tornooi zal er ook meer en grotendeels informatie gedeeld worden over het programma in de zomer.

Wat we wel al kunnen meegeven is dat de trainingen voor de nationale U18 ploeg al in augustus zullen aanvangen en er een stage wordt gepland in Zeist (NL) van maandag 26 - 28 augustus.

Wij wensen onze spelers veel succes in hun avontuur bij het nationaal waterpolo team U18 en zijn ervan overtuigd dat zij onze club en het team zullen vertegenwoordigen met veel passie en strijdlust.

Namens de hele club willen wij onze spelers van harte feliciteren!

Wij zullen jullie blijven steunen en volgen met veel interesse jullie avonturen, maak onze club en land trots!

>> ROAR LIKE A LION <<

Ticket formulier voor supportersbus!

Stap mee op de supporters bus om de landstitel met onze Heren 1 binnen te halen!
Steun ons Heren 1 team tijdens de cruciale strijd om de landstitel in en tegen Moeskroen! 

We hebben voor deze unieke belevenis 2 bussen voor jullie voorzien om dit mee te kunnen beleven. 

 • Bus 1 is gesponsord door SeaForward- waarvoor een enorme dank - en volledig exclusief voorzien voor onze jeugdspelertjes + Heren 1-spelers! Het inschrijvingsformulier voor bus 1 zal worden gedeeld via de interne communicatiekanalen van de U13-U15-U17 en U19.
 • Bus 2 heeft nog beschikbare plaatsen! Iedereen die wenst mee te gaan kan zich inschrijven voor supportersbus 2 voor slechts €5 per persoon via onderstaand formulier!

>> First come - First serve principe geldt <<
Dus wees snel en verzeker je plaatsje in de supportersbus, kostprijs is slechts 5 euro per persoon.

Details:

 • Datum: Zaterdag 11 mei 2024
 • Vertrektijd bus 1: 17u00 (stipt!)
 • Vertrektijd bus 2: 18u30 (stipt!)
 • Vertrekpunt: Olympisch Zwembad Wezenberg
 • Outfit: Onze clubkleuren rood en zwart! Met zoveel mogelijk toeters en bellen!
 • Finale wedstrijd start om 20u30

Inschrijven voor de supportersbus kan via onderstaande link:

>> https://app.twizzit.com/v2/public/form/002dda99ab46b1adb0be60790ed693ac <<

 

(!) Belangrijk, vergeet niet om je toegangsticket voor de Playoff wedstrijd aan te kopen online via de organiserende club Moeskroen (= €5):
https://www.billetweb.fr/play-offs-1-superleague-water-polo-belgium-jour-3 

 

PLAY TRUE - KEEP THE SPORT CLEAN

Eat clean. Train dirty. Be dope, but dope free.

642f0c065301d.png

Sponsors

 

© 2020, website powered by Twizzit.com