Na de succesvolle edities van de voorgaande jaren, staat ook dit jaar onze Nacht vn de Waterpolo weer op de kalender. We hopen erop om ook dit jaar weer een prachtig tornooi te mogen organiseren met jullie enthousiaste deelnames. Met behulp van het onderstaande formulier kan je één of meerdere teams inschrijven!

Schrijf je in met familie, vrienden, collega's en/of anderen in teams van 8-13 pers. en ontdek waterpolo op een zeer leuke manier!
Het inschrijvingsgeld bedraagt €50,00/team en hierin zit de verplichte verzekering, al het materiaal en een enorme rugzak ambiance.

Je kan ook aangeven in welke categorie jullie wensen te spelen:
1) Fun league (= non-waterpoloërs, geen sportieve zwemervaring)
2) Olympic league (= instensieve sporters, redders, triathleten en ex-waterpoloërs/zwemmers (die minstens 5j buiten competitie zijn))


Geef jullie top 5 songs door want deze worden door DJ DUA tijdens de wedstrijden het zwembad ingeblazen!

Inschrijven en online betalen kan via het formulier dat je kan scannen op de QR-code op affiche!
Of via deze link: https://app.twizzit.com/go/Nachtvandewaterpolo2023

Na ontvangst van deonline betaling bevestigen we jullie inschrijving!
Inschrijven kan tot en met zondag 15 oktober 2023.

Voorlopig programma zaterdag 28 oktober:
Briefing van alle teams om 16u30
Start wedstrijdjes om 17u30
Locatie: Wezenberg zwembad, Desguinlei 17-19 te Antwerpen


Supporters en afterparty GRATIS!! Food + drinks aan democratische prijzen.

AFTERPARTY TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN (jong/oud/lid/geen lid/...)!!

Aftermovies Nacht van Antwerpse Waterpolo te bekijken op ons You-tube kanaal.

Na de succesvolle edities van de voorgaande jaren, staat ook dit jaar het Internationaal jeugdtornooi Swa Dams-Felix Tirry weer op de tornooikalender.
We hopen erop om ook dit jaar weer een prachtig tornooi te mogen organiseren en jullie te verwelkomen op de 8e editie.

Tornooi data: Zondag 3 maart 2024

Er worden 3 reeksen - jongens en/of meisjes - ingericht, met de aangegeven netto-speeltijd:
U11 (geboortejaar 2012 en later): 2x5min
U13 (geboortejaar 2010 en later) : 2x6min 
U15 (geboortejaar 2008 en later, meisjes 2007 en later): 2x7min


Inschrijven kan enkel via onderstaande inschrijvingsformulier (of via de QR-code op de affiche):
Klik hier - inschrijvingsformulier Int. Jeugdtornooi
LET OP: Na elke inschrijving wordt er een factuur verstuurd met BTW. Wij raden aan om het inschrijvingsformulier in te vullen met de gegevens van uw club zodat u een factuur op de naam van uw club/vereniging ontvangt.

Je inschrijving is definitief na online betaling en onze bevestiging per mail. Wacht niet te lang, ons wedstrijdsschema laat slechts een beperkt aantal ploegen toe, slechts 1 ploeg per categorie per club.

We verzoeken elke club om een scheidsrechter met zich mee te brengen om het tornooi efficient te laten verlopen en deze krijgen lunch/drank aangeboden.

 

Ook dit jaar nemen we deel aan het Nordic Waterpolo League avontuur!
Met dit keer het verschil dat wij zelf kwalificatieronde 1 organiseren voor groepspoule A en daarmee brengen we het Internationaal topwaterpolo terug naar Antwerpen! YES!

De ideale moment om eens andere landen uit Europa te zien waterpoloën in ons eigen Wezenberg Zwembad! En uiteraard onze Heren1 aan te moedigen zodat ze net als vorig jaar een prachtige prestatie kunnen leveren tegen deze landen en wie weet nog eens kunnen doorstootten naar de final eight van dit tornooi. Vorig jaar zijn ze op dit tornooi op een sterke 5e plaats geëindigd na 4 (semi)-profploegen, zeer mooi resultaat van de leeuwen!

Jullie zijn onze 8ste man die het verschil kunnen maken tijdens de wedstrijden in ons eigen zwembad!
De Heren1 ploeg zal jullie niet teleurstellen en er alles aan doen om de wedstrijden te kunnen winnen onder jullie support.

Het tornooi zal doorgaan het weekend van 12-14 januari 2024! Locatie: Olympisch Zwembad Wezenberg
De landen/ploegen die zullen deelnemen in de groepspoule-A, te Antwerpen zijn:

 • Finland; Turun Uimarit (vorig jaar 6e)
 • Zweden; SPIF Vattenpolo (vorig jaar 7e)
 • tba

Be there - Roar Like a Lion!

Binnenkort is ie daar weer, onze Seizoensafsluiter!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de club op 24 mei 2024 opnieuw de seizoensafsluiter, in het Zwembad Groenenhoek - Berchem! 

Laten we het huidige seizoen met een vrolijke noot afsluiten!

 • Dit samen met een info-moment dat om 18u00 start! Dit voor alle ouders naar volgend seizoen toe! Toelichtingen en vragen kunnen gesteld en beantwoord worden naar volgend seizoen

Iedereen is welkom om een balletje te gooien, er worden wedstrijdjes gespeeld tussen jong en oud, er zijn dus met andere woorden tips & tricks te leren van de ervaren spelers of je kan gewoon eens je coole moves showen. Starten doen we om 17u en het einde wordt verwacht rond 20u. (Categorie: U9 t.e.m. Masters, de zwemschool krijgt een aparte afsluiter op maat gegeven door jullie topjuf Katrien)

(!) Ouders worden ook verwacht want jullie mogen het eens opnemen tegen jullie eigen dochter en/of zoon!! Zo kunnen jullie ook eens voelen hoe goed de jonge atleten wel niet kunnen waterpoloën. LETS GO! 

Achteraf (en tijdens) is er de mogelijkheid om gezellig iets te drinken en een babbeltje te slaan met diegene die je tijdens het seizoen misschien wel minder vaak hebt gezien of je gewoon fijn de zomer mee wil inklinken. 

 • Er is spaghetti, vegetarisch of bolognaise verkrijgbaar aan €10 (incl. 1 frisdrankje) (op voorhand in te schrijven zodat we de hoeveelheid wat kunnen inschatten)
 • Inschrijven kan via volgende link: https://app.twizzit.com/go/Seizoensafsluiter2024
  Inschrijvingen sluiten vrijdag 18 mei 2024 om 23u59!

Kortom een laatste clubmoment voor de zomerbreak, BE THERE!

Zoals altijd, zijn onze evenementen niet mogelijk zonder helpende handen en vrijwilligers. Waarvoor wij jullie steeds enorm dankbaar zijn!

Wil jij graag een handje helpen? Neem dan contact op met Peggy Buys (mama Tygo) via Twizzit.

PLAY TRUE - KEEP THE SPORT CLEAN

Eat clean. Train dirty. Be dope, but dope free.

Op vrijdagavond 3 maart vierde stad Antwerpen tijdens de ‘Sporting A-wards’ de mooie sportieve prestaties van haar atleten en sportclubs in 2022. Wij waren hier ook aanwezig om onze club in de picture te zetten. Tijdens de gala-avond werden ook enkele sociaal-sportieve praktijken in de kijker gezet, waarbij sport als middel dient om grootstedelijke uitdagingen zoals jongerenwerkloosheid, motorische achterstand en leerproblemen te tackelen. 

Elk jaar viert Sporting A de door de stad ondersteunde Antwerpse (top)sportatleten en –clubs met een wervelende awardshow, dit jaar voor het eerst onder de noemer ‘Sporting A-wards’. In het Sint-Felixpakhuis werden 28 atleten en 10 sportclubs gelauwerd voor hun schitterende en inspirerende prestaties van vorig jaar.

Er was ook extra aandacht voor de sociaal-sportieve praktijken. Dat zijn verenigingen met een hybride karakter, die zowel sportieve als sociale doeleinden nastreven. Leefwereldgericht en op maat van specifieke doelgroepen (zo werden bv. de trofeeën gemaakt door de Spectrumschool Deurne)

“Het sportjaar 2022 was alweer een grand cru voor de (top)sportstad Antwerpen, die kwantiteit blijft koppelen aan kwaliteit. De vele laureaten bestrijken zowat het hele alfabet, van a(tletiek) tot z(wemmen), met een bijzondere vermelding voor de hoofdletter ‘G’. Nooit eerder zorgden zoveel G-sporters voor zoveel Antwerps succes. Ook de jonge en zeker de net iets oudere garde zijn goed vertegenwoordigd. Zij zijn het bewegende bewijs dat er op (succes in de) sport geen leeftijd staat”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Tijdens het sportgala op vrijdagavond 10 maart huldigden district Antwerpen en de sportraad alle sporters en sportclubs die in 2022 opvallende prestaties leverden. Onze club werd uiteraard ook in de picture gezet met de vele kampioenentitels uit 2022! Ook de verdienstelijke clubleden en vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet. Deze editie konden sportclubs filmpjes inzenden om zich tijdens het gala op een leuke manier in de kijker zetten.

District Antwerpen vierde maar liefst 84 individuele sporters, 8 sportclubs en 49 teamprestaties tijdens het jaarlijkse sportgala in het Zuiderpershuis.

Naast de talrijke individuele sportprestaties werden er ook heel wat sportploegen gelauwerd voor hun mooie resultaten. De 8 gehuldigde clubs (Wapper, Brabo, Ikiji Ryu, Borgerweert, Dosporta, KC Verde, Antwerp Orienteers en KAZSc waterpolo) leverden stuk voor stuk inspirerende teamprestaties

Ook aanstormend sporttalent Camine Van Hoof zakte af naar het Zuiderpershuis. Als B-girl doet zij aan ‘breaking’. Sport Vlaanderen biedt haar een topsportcontract aan en geeft dit toptalent zo de kans om binnen een goede omkadering te werken aan haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “Er kwamen opvallend veel verschillende sportdisciplines aan bod tijdens deze editie van het sportgala. We hadden onder andere oog voor straffe prestaties binnen de zwemsport, hockey, waterpolo, voetbal, schoonspringen, gevechtssport, karate, skate, dans, bowling en atletiek. Een bewijs dat er veel sporttalent in ons district woont én dat we een rijk aanbod aan sportclubs en infrastructuur hebben. Elke laureaat was een trotse ambassadeur van zijn of haar sport. Ook extra dank aan alle vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor hun vereniging en zo ons district mee in beweging zetten.”

Lijpe waterpolo stage in Zeist

Meteen na school verzamelen onze jonge Leeuwen zich op de parking van de Wezenberg in Antwerpen. Met een propvolle bus trekken we richting Nederland. De sfeer zit er meteen in!  Er wordt gelachen en gespeeld. Niemand zit er mee in dat de chauffeur even verkeerd rijdt.

Het huis waar we de komende dagen verblijven, ligt in een sportcentrum omgeven door sprookjesachtige naaldbossen. Op 150 m ligt het zwembad, waar we 3 keer per dag voluit kunnen trainen. Alle materiaal dat we nodig hebben is aanwezig: een fitnessruimte, een diep zwembad, heel veel ballen en goals. We starten diezelfde avond nog met een training. De kop is eraf!

‘s Morgens wekken we de kids met een vrolijk muziekje: Nicole en Hugo & Marc Rebillet passeren de revue. De combinatie van ervaren rotten en jong talent kenmerken dit weekend: de trainingen die georganiseerd worden, de spelletjes die we spelen en zelfs de taal die we spreken zijn een zotte samenwerking van jong … en ervaren.

An en Jan soigneerden ons dagelijks een heerlijk ontbijt, een uitgebreide lunch en een avondmaal om de vingers bij af te likken. Onze kids verzetten bergen boterhammen, cornflakes, fruit en groenten, soep, … eigenlijk alles wat de pot schaft. Niet verwonderlijk als je ziet hoe hard ze trainen natuurlijk. De voorraad komkommers en tomaten wordt al snel aangevuld.

Natuurlijk ligt de focus deze stage op waterpolo:

 • 's Morgens staat er steevast een zwemtraining op het programma. De kinderen werken onder leiding van onze topcoaches aan stijl, uithouding en snelheid.
 • 's Middags verschuift de nadruk meer naar techniek met de bal na een goede droogopwarming aan de kant.  Thomas en Tygo begeleidden de jongste polo spelers van de U11, Sam en Yari stomen de U13 klaar en Eben en Ward tillen de U15 naar een hoger niveau.
 • 's  Avonds gaat de aandacht naar techniek en matchkes. Na iedere training zien we de kinderen moe maar tevreden (en hongerig) terugkeren. Het is heerlijk om te zien hoe onze spelers iedere dag groeien! Jorn was er bij tot zaterdag… en zag dat het goed was.

Tussen de trainingen door krijgen de kids hun smartphone’s om wat berichten te checken of online spelletjes te spelen, maar sommigen duiken het bos in en bouwen kampen. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen! Sorry not sorry mama’s en papa’s … niet alle kids beantwoordden jullie berichtjes… dat is alleen maar een teken dat ze goed bezig waren!

Teambuilding vinden we belangrijk dus tussen de trainingen door organiseerden we nog verschillende andere activiteiten: een polo quiz, capture the flag in het bos, spike ball, een voetbalmatch,… Onze spelers zijn zowel krijgers op het droge als in het water. Dat verzeker ik je!

Het is eigenlijk moeilijk om met woorden te beschrijven hoe heerlijk de stage was. De foto’s zeggen al veel, maar eigenlijk moest je het gewoon meemaken. We hopen stiekem dat dit de eerste van meer is… (knipoog naar het bestuur).

1 ding weet ik alvast zeker: waterpolo heeft toekomst! Dankzij de samenwerking van een super geëngageerd topteam van begeleiding en de aanwezigheid van een al even zotte, jonge bende polospelers bouwen we samen aan veel meer dan alleen waterpolo:

 • Een sportieve mentaliteit: we trainen hard, halen het beste uit ons lichaam, geven niet op, sturen bij.
 • Een gezonde levensstijl: veel beweging, gezonde voeding en voldoende slaap (ahum).
 • Een sociale spirit: groot en klein, jong en oud staan klaar voor mekaar, maken plezier en als er conflictjes zijn, pakken we ze samen aan.
 • Een feestmentaliteit: oh jee… wat wat gingen we lijp op die zotte fissa de laatste avond!
 • Een rijke woordenschat: die vraagt nog wat training voor we baanvast zijn ;)

 

Lieve polovrienden,
Het was een waar genoegen deel uit te maken van dit weekend. Tot snel!

Sarah De Vries
(Ouder van Stan U13, speelster dames Antwerpse ,begeleiding in Zeist en fan van waterpolo)

 

De laatste trainingen van het seizoen 2022-2023 zullen plaatsvinden op onderstaande momenten:

 • U17, U19, Dames, H3-H1 = Donderdag 1/juni te Wezenberg 
 • Zwemschool t.e.m. U13 = Zaterdag 3/juni te Groenenhoek en Wezenberg
 • U15 = Zondag 4/juni te Groenenhoek

Sponsors

 

© 2020, website powered by Twizzit.com