Lijpe waterpolo stage in Zeist

Meteen na school verzamelen onze jonge Leeuwen zich op de parking van de Wezenberg in Antwerpen. Met een propvolle bus trekken we richting Nederland. De sfeer zit er meteen in!  Er wordt gelachen en gespeeld. Niemand zit er mee in dat de chauffeur even verkeerd rijdt.

Het huis waar we de komende dagen verblijven, ligt in een sportcentrum omgeven door sprookjesachtige naaldbossen. Op 150 m ligt het zwembad, waar we 3 keer per dag voluit kunnen trainen. Alle materiaal dat we nodig hebben is aanwezig: een fitnessruimte, een diep zwembad, heel veel ballen en goals. We starten diezelfde avond nog met een training. De kop is eraf!

‘s Morgens wekken we de kids met een vrolijk muziekje: Nicole en Hugo & Marc Rebillet passeren de revue. De combinatie van ervaren rotten en jong talent kenmerken dit weekend: de trainingen die georganiseerd worden, de spelletjes die we spelen en zelfs de taal die we spreken zijn een zotte samenwerking van jong … en ervaren.

An en Jan soigneerden ons dagelijks een heerlijk ontbijt, een uitgebreide lunch en een avondmaal om de vingers bij af te likken. Onze kids verzetten bergen boterhammen, cornflakes, fruit en groenten, soep, … eigenlijk alles wat de pot schaft. Niet verwonderlijk als je ziet hoe hard ze trainen natuurlijk. De voorraad komkommers en tomaten wordt al snel aangevuld.

Natuurlijk ligt de focus deze stage op waterpolo:

  • 's Morgens staat er steevast een zwemtraining op het programma. De kinderen werken onder leiding van onze topcoaches aan stijl, uithouding en snelheid.
  • 's Middags verschuift de nadruk meer naar techniek met de bal na een goede droogopwarming aan de kant.  Thomas en Tygo begeleidden de jongste polo spelers van de U11, Sam en Yari stomen de U13 klaar en Eben en Ward tillen de U15 naar een hoger niveau.
  • 's  Avonds gaat de aandacht naar techniek en matchkes. Na iedere training zien we de kinderen moe maar tevreden (en hongerig) terugkeren. Het is heerlijk om te zien hoe onze spelers iedere dag groeien! Jorn was er bij tot zaterdag… en zag dat het goed was.

Tussen de trainingen door krijgen de kids hun smartphone’s om wat berichten te checken of online spelletjes te spelen, maar sommigen duiken het bos in en bouwen kampen. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen! Sorry not sorry mama’s en papa’s … niet alle kids beantwoordden jullie berichtjes… dat is alleen maar een teken dat ze goed bezig waren!

Teambuilding vinden we belangrijk dus tussen de trainingen door organiseerden we nog verschillende andere activiteiten: een polo quiz, capture the flag in het bos, spike ball, een voetbalmatch,… Onze spelers zijn zowel krijgers op het droge als in het water. Dat verzeker ik je!

Het is eigenlijk moeilijk om met woorden te beschrijven hoe heerlijk de stage was. De foto’s zeggen al veel, maar eigenlijk moest je het gewoon meemaken. We hopen stiekem dat dit de eerste van meer is… (knipoog naar het bestuur).

1 ding weet ik alvast zeker: waterpolo heeft toekomst! Dankzij de samenwerking van een super geëngageerd topteam van begeleiding en de aanwezigheid van een al even zotte, jonge bende polospelers bouwen we samen aan veel meer dan alleen waterpolo:

  • Een sportieve mentaliteit: we trainen hard, halen het beste uit ons lichaam, geven niet op, sturen bij.
  • Een gezonde levensstijl: veel beweging, gezonde voeding en voldoende slaap (ahum).
  • Een sociale spirit: groot en klein, jong en oud staan klaar voor mekaar, maken plezier en als er conflictjes zijn, pakken we ze samen aan.
  • Een feestmentaliteit: oh jee… wat wat gingen we lijp op die zotte fissa de laatste avond!
  • Een rijke woordenschat: die vraagt nog wat training voor we baanvast zijn ;)

 

Lieve polovrienden,
Het was een waar genoegen deel uit te maken van dit weekend. Tot snel!

Sarah De Vries
(Ouder van Stan U13, speelster dames Antwerpse ,begeleiding in Zeist en fan van waterpolo)