De penningmeester is verantwoordelijk voor de totale financiële afhandeling van zaken binnen de vereniging. Hij/zij zorgt ervoor dat het bestuur en de leden altijd inzicht hebben in de financiële situatie van vereniging. Het is absoluut geen solo functie want je maakt deel uit van het bestuur en dagelijks bestuur.

Wil jij meehelpen onze club gezond te houden? Zit je boordevol enthousiasme of een teamspeler? Lees dan verder, want wij zijn op zoek naar jou!


De huidige penningmeester heeft besloten om na vele jaren trouwe dienst haar werkzaamheden over te dragen. Daarom is Antwerpse waterpolo op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wij zijn op zoek naar iemand met een vrijwilligershart die actief mee kan meedenken over de taken en initiatieven van Antwerpse waterpolo en die onze organisatie financieel gezond wil houden....

Wat wordt jouw speelveld?

  • Verzorging van de administratie van de inkomsten in Twizzit en uitgaven, zijnde het communiceren van de documenten naar een externe boekhouder.
  • Beheer van de geldmiddelen
  • Is verantwoordelijk voor alle contante, bank – en girale ontvangsten en betalingen (bijv. vrijwilligers-en trainersvergoedingen, urenregistratie, etc.)
  • Draagt zorg voor de inning van lidgelden, recettes, donaties, sponsorgelden, subsidies, e.d. en zorgt voor de registratie hiervan.

Gezien de omvang en complexiteit is het van groot belang gemakkelijk te kunnen communiceren met diverse geledingen binnen de vereniging.
Een open houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid zijn belangrijke voorwaarden.

 

Wees niet afgeschrikt, de huidige penningmeester is zeer vriendelijk en wil je nog volledig assisteren en bijstaan met vragen tijdens de inwerking.


Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Neem contact op met waterpolo.secretaris@kazsc.be

Naast alle specifieke taken die hierboven in het functieprofiel zijn opgenomen is elk bestuurslid integraal verantwoordelijk voor het beleid dat het bestuur voert en de uitvoering hiervan.

De belangrijkste taak is namelijk het besturen van de vereniging. Als penningmeester werk je dus tevens als bestuurder, samen met alle andere bestuursleden, en zorg je voor het zowel intern als extern functioneren van de vereniging.