Waterpolovrouwen POWER!

Op 8 maart staat, zoals elk jaar, in het teken van de vrouw, dan vieren we Internationale Vrouwendag! Het is een dag van solidariteit en verbinding tussen vrouwen. Wereldwijd strijden vrouwen voor hun rechten en tegen ongelijkheid. Dat steunen we uiteraard in onze club want het vrouwen waterpolo komt nog te weinig in de picture en waterpolo is ook voor vrouwen! 

Daarom willen wij onze meisjes, dames, mama's vandaag extra laten schitteren. Jullie gaan er altijd 100% en meer tegenaan, niet altijd zichtbaar maar altijd het beste van jullie zelf aan het geven, unstoppable! Wij zijn fier op onze dames!

 

Wat is Internationale vrouwendag? --> Elk jaar wordt wereldwijd de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen gevierd. Sinds 1978 is het door de VN officieel erkend als mondiale feestdag. De vrouwendag bestaat echter al veel langer. De eerste editie van deze feestdag vond plaats in 1911. Het ontstaan van deze Internationale Vrouwendag is te danken aan de socialistische vrouwenbeweging. De Duitse Clara Zetkin (1857-1933) was daarin een hoofdrolspeelster.

Waarom een Internationale vrouwendag? --> De mondiale strijd voor vrouwenrechten is tegenwoordig nog altijd actueel. Een strijd voor gelijke rechten! In grote delen van de wereld worden vrouwen sterk achtergesteld. Op absurd veel gebieden lijkt het alsof de man automatisch de 'maat der dingen' is. Tijd om evenwicht te creëren!  

Waarom 8 maart? --> Dit is een eerbetoon aan een massale staking die op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten werd gehouden door vrouwen in de kledingindustrie. Zij streden onder meer voor betere arbeidsomstandigheden, een hoger loon, kortere werktijden (de achturige werkdag), algemeen kiesrecht, afschaffing van kinderarbeid en maatregelen tegen seksuele intimidatie.

#IWD2023