Onmisbaar, de vrijwilligers! En soms ook onzichtbaar. Denk maar aan officials, catering, lesgevers, API's,... en zeker ook ouders, die hun steentje bijdragen!

Vrijwilliger, jij biedt de zekerheid. Telkens weer. Je bent de eerste (en ook de laatste?) die er staat om in actie te schieten. Hartverwarmend hoe jij je, ondanks je drukke agenda, de digitalisering en schermcontacten, de handen uit de mouwen steekt om solidariteit concreet gestalte te geven.

Dat verdient applaus, waardering en het besef dat we zonder al die vrijwilligers, gewoon niks zijn.

Vrijwilligers houden de boel samen. We zien, elke dag opnieuw het straffe werk van vrijwilligers. De warme verhalen. De kracht van het vrijwilligerswerk.

De bereidheid om ervoor te gaan. Obstakels te overwinnen om niet tegen te houden, maar mogelijk te maken. Vrijwilligers zorgen voor constructie van organisaties, initiatieven, wijken, regio’s, landen.

Daarvoor mag je jezelf vandaag eens stevig voor op de borst kloppen. Je doet het toch maar.

Dank aan jou, vrijwilliger... voor jullie eindeloze inzet, jullie enthousiasme, jullie goesting om steeds weer paraat te staan! Zeggen we het wel genoeg? Merci! Laat ons ervoor gaan om te blijven winnen keer na keer.

BEDANKT ALLEMAAL