Waterpolo in het Wezenbergzwembad. — © Jan Brys
 
Wezenbergzwembad gonst het komende weekend van waterpolo!
 
In het Antwerpse Wezenbergzwembad aan de Desguinlei vindt zondag 19 februari een groot jeugdtornooi plaats. Jongens en meisjes in drie verschillende leeftijdscategorieën nemen het dan tegen elkaar op en maken op deze manier kennis met het waterpolo.
 

De organisatie ligt in handen van de Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis.

Voorzitter Mike Tignol: “Het wordt een bijzonder druk weekend voor onze club. Zaterdagavond hebben wij immers een “supersaturday”. Zowel onze Heren 1 als onze Heren 2 spelen dan een thuiswedstrijd. Daarbovenop is er dan nog een wedstrijd van onze dames. Zij spelen een bekerwedstrijd. Zondag is er dan het “Internationaal Jeugdtornooi Swa Dams-Felix Thirry 2023”. We hebben dit tornooi drie jaar na elkaar moeten overslaan wegens corona. Nu kan de zevende editie eindelijk doorgaan. De jongeren spelen in drie leeftijdscategorieën: de -11-jarigen, de -13-jarigen en de -15-jarigen.”

De Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis ontstond in het jaar 1996 uit een fusie tussen AZC en Scaldis Antwerpen. De fusieclub is intussen uitgegroeid tot de grootste club van het land. Zij pakten verschillende keren de beker van België en mochten zich in het jaar 2018 nog kronen tot Belgisch kampioen in de competitie. (jbr)

Wezenbergzwembad gonst het komende weekend van waterpolo (Antwerpen) | Gazet van Antwerpen (gva.be)