Wcup Sportvoeding is een Belgisch merk van wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. Sinds zijn lancering in 1994 is Wcup uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveaus.

Onze missie is onveranderd sinds onze oprichting: Producten ontwikkelen die een verschil maken en aangepast zijn aan de basis voedingsbehoefte van de sporter, zowel op het vlak van voorbereiding, prestatie en recuperatie en dit met het ultieme doel de sportprestatie te verbeteren.

Tevens geven wij de sporter de garantie dat alle WCUP producten vrij zijn van verboden substanties en zonder enig gevaar op positieve dopingstesten kunnen gebruikt worden.

Wcup - Your drive to win.  


De basisidee voor het eerste Wcup product ligt in een veel voorkomend probleem bij sporters, nl spierverzuring.
Als je zware inspanningen doet, maakt het lichaam veel melkzuur aan. De opstapeling hiervan in de spierweefsels is de oorzaak van spierverzuring. Ons lichaam beschikt over een eigen ontzuringssysteem, maar dit duurt zo’n 72 uur. Sporters hebben meestal niet zoveel geduld. Onvoldoende rust leidt daarenboven tot chronische verzuring, waardoor je sneller spierblessures krijgt, sneller moe wordt, de recuperatie trager verloopt en de prestaties verminderen.

Wcup Sportdrank werd ontwikkeld waarbij extra aandacht werd besteed aan de zuurtegraad. De meeste sportdranken bevatten citroenzuur om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verbeteren. Met de wetenschap rond spierverzuring is het echter niet logisch dat sporters tijdens en na de inspanning zure dranken drinken. Die extra zuren zorgen voor een extra belasting van het ontzuringssysteem van het lichaam. Bovendien ervaren de meeste sporters hierdoor maagpijn. WCUP sportdrank heeft een neutrale zuurtegraad (pH=7.2). Tevens zitten er extra stoffen in om aanwezige zuren te neutraliseren waardoor het ook zeer goed te verdragen is onder inspanning.

José De Cauwer had in 1994 het drankje als eerste mee naar de Tour In Frankrijk. De reacties waren zeer positief: het zwaar gevoel was inderdaad uit de benen, maar het was amper te drinken. Aan de smaak hebben we intussen hard gewerkt. Wcup kende nadien een enorme groei en uitbreiding van het gamma. Momenteel bestaat ons gamma uit dorstlessers, energierepen, energiegels, recuperatiedranken, proteïnes en voedingssupplementen.

In mei 2017 hebben de broers Veldeman Wcup Sports Nutrition overgenomen en het merk een nieuw elan gegeven. Als gepassioneerde triatleten dragen zij een gezonde geest in een gezond lichaam hoog in het vaandel. Door de overname lieten zij hun ondernemingszin, als zaakvoerders van het schilder- en aannemingsbedrijf Veldeman uit Dendermonde, nauwer aansluiten bij hun passie : de sport !

De maatschappelijke zetel van Wcup Sports Nutrition is gevestigd in het Bosveld te Dendermonde.